Як реалізувати права на безпечну працю – говорили зі здобувачами робітничих професій

20 лютого 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці поспілкувалися зі студентами центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів у м. Звенигородка та наголосили на ключових моментах реалізації права на безпечну працю.

Посадовці розповіли майбутнім працівникам про важливі аспекти у питаннях безпеки праці та трудові права і соціальні гарантії найманих працівників.

Фахівці підкреслили, що для молодих працівників виробничі ризики значно вищі через відсутність професійного досвіду та необачність. Наголошено, що молоді працівники можуть приймати не обдумані рішення, наслідком яких може стати небезпека для їх здоров’я і життя. Учасників заходу закликано дотримуватися вимог законодавства з охорони праці і рекомендацій Держпраці як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua/safe_work.php

Окрім того, здобувачам робітничих професій і викладачам навчального закладу донесено інформацію про переваги належно оформлених трудових відносин та про соціальні гарантії, які втрачає молодий працівник у разі виконання ним роботи за усною домовленістю з роботодавцем.

Більше інформації – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua