На Черкащині визначено лауреатів регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

03 березня 2021

В Управлінні Держпраці у Черкаській області визначено переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» – 2021 , що проходить за сприяння Державної служби України з питань праці.

Журі у складі начальника Управління Держпраці у Черкаській області Олени Лазарєвої, голови Федерації профспілок Черкаської області Петра Шевченка, директора ДП «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці» Сергія Бондаренка, в.о. начальника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Романа Момота, директора Департаменту охорони праці ПАТ «АЗОТ» Любові Зінченко, директора з охорони праці та пожежної безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Анатолія Гончаренка, провідного інженера з пожежної безпеки та промислової екології ПАТ «Черкасигаз» Олександра Воєводи, заступника директора з культурно-масової, інформаційної та науково-методичної роботи Черкаського міського Будинку культури імені Івана Кулика Марини Вергун визначило 10 авторів найкращих малюнків з 522 робіт, що надійшли на конкурс цьогоріч.

Члени журі відзначили натхненну роботу вчителів Черкаської гімназії №9 ім. О.Луценка, Драбівської дитячої школи мистецтв, Комунального закладу «Червонослобідська дитяча музична школа» Червонослобідської сільської ради, Черкаської спеціалізованої школи №18 ім. В.Чорновола, Тальнівського будинку дітей та юнацтва, Міського будинку дитячої та юнацької творчості м. Умань, Черкаської дитячої школи мистецтв. Юні художники, що навчаються у цих закладах, найактивніше брали участь у конкурсі малюнка, всебічно вивчили питання охорони праці різних галузей, багатогранно підійшли до розуміння безпеки праці на роботі і у побуті.

Як відзначила голова журі, начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва, у 2021 році на розгляд журі надійшло багато малюнків з тематики запобігання COVID-19. До участі у спеціальній номінації «Використання засобів індивідуального захисту органів дихання під час проведення гірничих робіт» надійшло 14 малюнків. Роботи переможців та учасників, художні твори яких відповідають умовам спеціальної номінації, будуть надіслані до Києва для участі у фінальному етапі конкурсу.

Журі розподілило І, ІІ, ІІІ призові місця у кожній віковій категорії, визначило авторів, малюнки яких найбільш мотивують до дотримання безпечних методів роботи, дотримання вимог охорони праці, застосування засобів індивідуального захисту.

Лауреати конкурсу малюнка «Охорона праці очима дітей» – 2021:

Вікова група 6-10 років:

І місце – Пелих Олександр, 8 років, «Я роботи не боюся – від небезпеки вбережуся!», м. Сміла.

ІІ місце – Федорюк Давид, 9 років, «Користуйся засобами безпеки на роботі – дбай про здоров’я та безпеку своєї родини!», смт Драбів.

ІІІ місце – Олійник Юлія, 9 років, «Безпека праці в харчовому виробництві!», м. Черкаси.

Вікова група 11-14 років:

І місце – Малобенська Олександра, 12 років, «Охорона праці – запорука життя», смт Буки, Маньківський район.

ІІ місце – Мірошніченко Єлизавета, 13 років, «Лікарі! Бережіть своє життя!», с. Левченкове, Драбівський район.

ІІІ місце – Чорний Павло, 12 років, «Будівельник, бережи життя», смт Маньківка.

ІІІ місце – Третяк Роман, 13 років, «Стоп СОVID- 19!», м. Сміла.

Вікова група 15-17 років:

І місце – Кутова Марія, 15 років, «Одягни маску і збережи життя», м. Черкаси.

ІІ місце – Перехрест Олександр, 15 років, «Засоби захисту органів дихання – це важлива річ під час проведення гірничих робіт!», смт Драбів.

ІІІ місце – Ігнатій Катерина, 15 років, «Не лови «зайчиків», користуйся маскою при зварювальних роботах», м. Золотоноша.