На ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» роз’яснено основні вимоги законодавства щодо забезпечення геолого-маркшейдерського обслуговування підприємств надрокористувачів

22 лютого 2021

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Сергій Доденко 18 лютого 2021 року взяв участь у роботі міжвідомчої комісії з передачі Мурзинського родовища вторинних каолінів після проведення повторної геолого-економічної оцінки залишкових запасів в промислове освоєння ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 1995 р. №144 «Порядок передачі розвіданих родовищ корисних копалин для промислового освоєння».

На виконання Плану превентивної роботи Управління Держпраці у Черкаській області у 2021 році, на базі ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» проведено семінар для керівництва і працівників ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів». Тематика семінару охоплювала обговорення небезпечних факторів та вимог охорони праці щодо безпечного виконання гірничих робіт з видобутку вторинних каолінів і підготовки підприємства до перепуску повеневих вод згідно з вимогами Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом (НПАОП 0.00-1.24-10). Фахівець Управління під час заходу також висвітлив права і обов’язки працівників і роботодавців відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці».

З учасниками семінару обговорено питання, які виникають під час виконання робіт з підвищеною небезпекою при розробці родовищ корисних копалин та надано методичну допомогу щодо дотримання вимог Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом (НПАОП 0.00-1.24-10), Правил охорони праці під час експлуатації електроустаткування та електромереж на відкритих гірничих роботах (НПАОП 0.00-1.58-12), Правил з охорони праці під час експлуатації великовантажних автомобілів та інших технологічних транспортних засобів під час розробки рудних і нерудних копалин відкритим способом (НПАОП 0.00-1.72-14) тощо.

Сергій Доденко по завершенню заходу надав технічні консультації керівництву товариства з питань виконання нарядної системи для працівників, які залучаються до робіт з підвищеною небезпекою. Учасникам семінару роз’яснено порядок проведення для працівників навчання й перевірки знань з питань охорони праці.