Про недопущення травматизму у закладах охорони здоров’я

29 листопада 2022

Фахівці Управління Держпраці, Золотоніського відділення УВД Фонду соцстрахування провели робочі зустрічі з працівниками КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня Драбівської селищної ради».

Учасники превентивних заходів зосередилися на питаннях безпеки праці та заходах з недопущення нещасних випадків під час експлуатації систем централізованої подачі медичного кисню і обладнання підвищеної небезпеки, зокрема ліфтів.

Працівники лікарні отримали практичні рекомендації та роз’яснення фахівця Управління Держпраці Віктора Ткаченка щодо актуальних питань дій працівників в умовах воєнного стану у разі настання аварійного відключення енерго- і теплопостачання.

Страховий експерт з охорони праці Золотоніського відділення УВД Фонду соцстрахування Михайло Величко розповів про порядок проведення розслідування нещасних випадків і професійних захворювань, закликав дотримуватися вимог з охорони праці при роботі з обладнанням підвищеної небезпеки.

У рамках кампанії «Виходь на світло!» фахівці наголосили на перевагах офіційної зайнятості:

– безпечні умови праці,

– дотримання режиму праці,

– право на відпочинок,

– захист від незаконного звільнення,

– виплати у разі тимчасової непрацездатності.

Дізнайся про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua