Особливості безпечної експлуатації підйомників обговорено з працівниками навчального закладу підприємства

29 листопада 2022

Про безпечну роботу з підйомниками та вимоги законодавства щодо використання вантажопідіймального обладнання йшлося на робочій зустрічі начальника відділу Управління Держпраці Анатолія Карпенка з працівниками навчального закладу підприємства з розподілу електроенергії.

Учасники зустрічі переглянули наочно-методичні матеріали, які використовуються під час професійної підготовки машиністів автовишки та автогідропідіймача.

Фахівці закладу поділилися практичним досвідом впровадження політики професійної освіти та навчання у сфері безпечної і здорової праці під час підготовки кваліфікованих кадрів, адаптованих до потреб підприємства.

Анатолій Карпенко акцентував увагу учасників заходу на важливості впровадження сучасних засобів навчання в освітній процес при підготовці кваліфікованих робітників, які виконуватимуть роботи на висоті за допомогою підйомників. Фахівець звернув увагу на заходах безпеки при виконанні лінійно-очищувальних робіт, при проведенні періодичних технічних обслуговувань або ремонтних робіт. Наголосив на причинах аварій та нещасних випадків при експлуатації автовишок та автогідропідіймачів: перекидання, поломка стріл і несучих металоконструкцій, відсутність проектів виконання робіт, невідповідність автовишок та автогідропідіймачів виконуваній роботі, відсутність огородження майданчика на якому виконуються роботи.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua