Співпрацю з тергромадами Черкащини активізовано з питань запобігання торгівлі людьми

17 березня 2023

Про актуальні питання захисту трудових прав внутрішньо переміщених осіб, попередження ситуацій торгівлі людьми і виробничого травматизму йшлося під час онлайн-зустрічі посадовців Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з представниками органів місцевого самоврядування Черкащини.

Учасникам вебінару, що представляють інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст області, роз’яснили можливості підтримки релокованих підприємств, особливості організації суспільно корисних робіт у співпраці зі Службою зайнятості, шляхи запобігання трудового рабства.

Крім того, представникам територіальних громад області надали актуальну інформацію про заходи з уникнення нещасних випадків на роботі та зменшенню потенційних загроз під час воєнного стану.

Наголошено: роботодавці, зокрема які здійснюють діяльність на території органу місцевого самоврядування, зобов’язані створювати безпечні умови праці для здійснення трудової діяльності.

Під час веб-зустрічі фахівці порекомендували для отримання відповідей з питань трудового законодавства і безпеки праці звертатися на портал Держпраці: https://www.pratsia.in.ua