Працівникам 3 підприємств Черкащини нагадано вимоги з безпеки праці при проведенні польових робіт

17 березня 2023

З метою запобігання виробничому травматизму і боротьби з прихованими нещасними випадками, посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували працівників трьох сільськогосподарських підприємств Черкащини з питань дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт.

Увагу акцентували на запобіганні шкідливих і небезпечні факторів при виконанні посівних робіт, зокрема можливому ризику контакту з отруйними рослинами і отрутохімікатами, підвищеному рівні шуму і вібрацій при роботі техніки, фізичному і психологічному перевантаженню, мінній небезпеці тощо.

Розглянули питання організації безпечної експлуатації транспортних засобів, ремонту сільськогосподарських машин кваліфікованими працівниками, а також посиленню контролю роботодавця в частині дотримання працівниками вимог Правил дорожнього руху України під час експлуатації транспортних засобів.

Під час зустрічі фахівці роздали інформаційні матеріали з питань запобігання незадекларованій праці, порекомендували переглянути поради з безпеки праці на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/safe_work.php