У Черкаському інституті пожежної безпеки відбувся науково-практичний семінар «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі»

03 травня 2023

Цьогоріч Всесвітній день охорони праці проходить під гаслом «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі». Саме за цією темою відбувся науково-практичний семінар у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Під час заходу, в якому як в режимі офлайн так і онлайн взяли участь 90 науково- педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти, представники підприємств, профспілок, Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, ГУ ДСНС України у Черкаській області, студентки другого курсу освітньо-професійної програми «Охорона праці» обговорили важливі питання з охорони праці, гігієни праці, із забезпечення безпечних умов праці.

Учасники семінару наголосили, що безпечне та здорове робоче середовище є запорукою зміцнення трудового потенціалу і національної безпеки держави, а безпечне та здорове виробниче середовище – основним принципом та правом на роботі. Також на заході обговорювали питання забезпечення охорони та гігієни праці, дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php