Внесено зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

17 лютого 2021

Кабінет Міністрів України постановою від 3 березня 2020 р. №207 вніс зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. №1107.

Постановою установлено, що декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними до внесення змін до таких декларацій

Зміни внесено, зокрема, до пункту 49 переліку певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2010 р. № 725.

Постанова набирає чинності через місяць з дня її опублікування (опубліковано в газеті Урядовий кур’єр від 10.02.2021 №27).

Акцентуємо увагу роботодавців на необхідність отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку їх виконання.