Фермерам Уманщини надали консультації з питань безпечної підготовки до польових робіт

12 лютого 2024

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування аграріїв Уманщини розкрили особливості створення безпечних умов праці у сільськогосподарському виробництві під час воєнного стану.

Особливу увагу приділили практичним рекомендаціям у разі виявлення працівниками, що працюють у полі, підозрілих (вибухонебезпечних) предметів.

Також обговорили дії аграріїв, якщо поряд поранено працівника. Посадовці порекомендували систематично проводити тренінги та оновлювати знання з надання першої домедичної допомоги.

Акцентували на причинах настання травм у сільськогосподарському виробництві, запропонували низку заходів задля недопущення ризиків травмування працівників, попередили про відповідальність в разі прихованого травматизму.

Наголосили на необхідності проведення на підприємстві попереднього та періодичного медичних оглядів працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці.

Роз’яснили вимоги до видачі спеціального одягу, взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам, які працюють з хімічними речовинами і добривами.

Рекомендації “Безпека та здоров’я у фермерському господарстві” можна переглянути на інформаційному порталі Держпраці.