Особливості безпечного проведення польових робіт дізналися аграрії Звенигородщини

02 квітня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели робочу зустріч з керівництвом сільськогосподарського товариства, що вирощує зернові культури на Звенигородщині.

Під час превентивного заходу пояснили важливість дотримання вимог з безпеки праці та попередили про недопущення прихованого травматизму. Особливу увагу приділили причинам настання нещасних випадків з аграріями, що проводили польові роботи. Так, посадовці навели приклади випадків виробничого травматизму і пояснили, які заходи необхідно вжити, щоб зберегти здоров’я працівників підприємства.

Керівництву агропідприємства наголосили на важливості перед кожним виходом у поле проведення перевірок технічного стану сільгосптехніки. Підкреслили, що заборонено допускати одного працівника до обслуговування одночасно двох і більше сівалок під час їх руху.

Крім того, надали рекомендації щодо проведення медичних оглядів, навчання і перевірки знань з охорони праці, інструктажів з охорони праці відповідно до вимог законодавства. Інспектори проконсультували щодо норм забезпечення аграріїв спецодягом і засобами індивідуального захисту.

Рекомендації: як працювати безпечно – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/safe_work.php