Про безпечну підготовку техніки до весняно-польових робіт – фермерам Звенигородщини

09 лютого 2024

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели превентивний захід з працівниками фермерського господарства Звенигородського району з питань підготовки сільськогосподарської техніки до проведення весняно-польових робіт.

Під час консультування запропонували низку заходів з метою створення безпечних умов праці та мінімізації ризиків виникнення травм під час проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану.

Рекомендували посилити контроль за роботою працівників, що здійснюють обслуговування та ремонт техніки з метою забезпечення безаварійної роботи устаткування та попередження випадків виробничого травматизму.

Зосередилися також на усуненні небезпечних для здоров’я трактористів виробничих факторів та обов’язковій атестації за умовами праці робочих місць трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва.

Запропонували ознайомитися з рекомендаціями “Безпека та здоров’я у фермерському господарстві” на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/pdf/ferma_ukr.pdf