Про проведення медоглядів – аграріям Золотоніщини

15 травня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації працівникам сільськогосподарського підприємства, що вирощує зернові культури у Золотоніському районі на Черкащині.

З аграріями обговорили дієві заходи щодо профілактики виробничого травматизму під час робіт у полі та заходи з мінімізації виробничих ризиків при обслуговуванні сільськогосподарської техніки.

Під час консультування інспектори також детально роз’яснили порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці для трактористів-машиністів та особливості проведення попереднього і періодичних медичних оглядів працівників певних категорій під час воєнного стану.

Посадовці наголосили, що результати атестації використовуються для розробки заходів щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працівників. У випадках, коли забезпечити допустимі умови праці на робочих місцях неможливо, законодавством надаються певні пільги і компенсації за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці.

Крім того, фахівці підкреслили важливість своєчасного проходження працівниками медичних оглядів, адже це дозволяє виявити на ранніх стадіях

захворювання та протипоказання до роботи, що може допомогти запобігти травмам та аваріям.

Рекомендації щодо безпечної праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua