Про причини нещасних випадків та заходи з їх недопущення дізналися працівники водоканалу на Черкащині

08 березня 2024
Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували щодо безпеки праці працівників водопостачального підприємства у м. Тальне на Черкащині.

Серед основних причин нещасних випадків на роботі фахівці вказали допуск до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, непроведення приладової перевірки повітряного середовища перед виконанням газонебезпечних робіт та виконання робіт без засобів індивідуального захисту.

Інспектори наголосили, що з метою уникнення травматизму, працівники водоканалу повинні мати безпечні умови праці, справні засоби контролю повітряного середовища, також повен здійснюватися постійний контроль за виробничою дисципліною виконавців робіт підвищеної небезпеки. Незадовільна організація робіт підвищеної небезпеки відповідальними особами підприємства часто призводить до виробничого травматизму.

Детальніше зупинилися на основних вимогах безпеки під час підготовки та проведенні газонебезпечних робіт та робіт у замкненому просторі.

Дізнатися більше про заходи попередження виробничого травматизму – на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua