Про трудові відносини та підстави звільнення працівників під час воєнного стану говорили на Українському радіо «РОСЬ»

29 березня 2022

Головний спеціаліст Управління Держпраці у Черкаській області Тетяна Томіленко в ефірі Українського радіо «РОСЬ» поінформувала слухачів про особливості застосування вимог трудового законодавства під час воєнного стану.

Фахівець Управління повідомила про найактуальніші ситуації, з якими звернулися до установи працівники і роботодавці та надала практичні рекомендації як чинити у складних випадках.

Як наголосила посадова особа Управління, за будь-яких обставин роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати. Роботодавець звільняється від відповідальності за порушення зобов’язання щодо строків оплати праці, якщо доведе, що це порушення сталося внаслідок ведення бойових дій або дії інших обставин непереборної сили. Звільнення роботодавця від відповідальності за несвоєчасну оплату праці не звільняє його від обов’язку виплати заробітної плати.

Тетяна Томіленко нагадала слухачам радіо, що наразі фахівці Управління надають консультаційну допомогу працівникам і роботодавцям за допомогою сервісу «інтерактивний інспектор».

Відео: https://youtu.be/r0ut3mBqZyk