Роботодавцям м. Черкаси наголошено на перевагах використання задекларованої праці

16 липня 2021

З 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою розпочали проведення масштабної інспекційної кампанії з метою запобігання незадекларованій зайнятості. Соціальні партнери Держпраці приєдналися до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з метою недопущення порушень трудового законодавства.

У Черкаському міському центрі зайнятості 14 липня проведено розширений семінар, участь в якому взяла інспектор праці Управління Марина Шевченко. Мета заходу – поінформувати роботодавців про вимоги законодавства задля уникнення порушень, проконсультувати зацікавлених осіб з актуальних питань працевлаштування.

Під час семінару інспектор праці Управління вчергове звернула увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці.

«Якщо ви вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся. Незадекларована праця завдає шкоду суспільству, державі та працівнику. Будьте свідомими громадянами, дотримуйтесь законодавства про працю», – наголосила фахівець Управління.

Представників суб’єктів господарювання попереджено про можливе застосування до порушників законодавства про працю штрафних санкцій та закликано до належного укладення трудових договорів з найманими працівниками.