Алгоритм безпечного виконання робіт на підприємстві з виробництва лакофарбувальної продукції опрацьовано під час тренінгу

23 травня 2022

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці області Олена Свиридюк 23 травня взяла участь у навчально-практичному заході для відповідальних осіб і працівників ТОВ «Хеліос Україна».

На тренінгу опрацьовано алгоритм безпечного виконання газонебезпечних робіт під час вантажо – розвантажувальних операцій за допомогою механізмів у технологічному процесі отримання лакофарбувальної продукції на об’єкті підвищеної небезпеки 2 класу небезпеки.

Фахівець Управління взяла участь у тренуванні працівників з метою недопущення виробничого травматизму під час гасіння уявного полум’я на складі готової продукції. Учасники тренінгу опрацювали порядок дій у разі розливу легкозаймистих і горючих речовин та у разі спалаху речовин під час вантажо – розвантажувальних робіт, зокрема дії персоналу з гасіння пожежі за допомогою вогнегасників та з підключенням станції пожежогасіння.

Крім того, за участі Олени Свиридюк опрацьовано механізм дій працівників товариства у разі відключення на підприємстві електропостачання.

По завершенню навчань фахівець Управління надала відповідальним особам і працівникам підприємства консультації з питань оперативного реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації під час дії воєнного стану.

До участі у тренінгу також залучено представників Федерації профспілок України в Черкаській області та Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Відповіді на найпоширеніші запитання ви можете знайти на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/