Будівельників Черкас проконсультували щодо безпечного виконання робіт з підвищеною небезпекою

15 квітня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації працівникам компанії, що здійснює будівництво житлових і нежитлових будівель на Черкащині.

Під час спілкування обговорили основні причини настання нещасних випадків на будівництві, вимоги з безпеки праці до проведення будівельних робіт, заходи з недопущення виробничого травматизму.

Посадовці наголосили на обов’язковості дотримання техніки безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, роз’яснили порядок ознайомлення працівників з вимогами щодо охорони праці і технологічними картками будівельних і вантажно-розвантажувальних робіт.

До відома будівельників довели заходи з безпечного виконання будівельних, ремонтних та вантажно-розвантажувальних робіт, норми забезпечення засобами індивідуального захисту.

Додатково роз’яснили зміни до порядку оформлення дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнного стану.

Ознайомитися з інформаційними матеріалами із питань безпеки праці на будівельних майданчиках можна на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua