Черкащина: працівникам сільгосппідприємства розповіли, кому і в яких випадках потрібна атестація робочих місць

02 травня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації з питань гігієни праці працівникам сільськогосподарського підприємства, яке спеціалізується на вирощуванні домашньої птиці в Уманському районі.

Працівникам роз’яснили вимоги законодавства до створення безпечних і здорових умов праці. Проконсультували з питань проведення атестації робочих місць за умовами праці, якісного і своєчасного проведення медичних оглядів працівників певних категорій, дотримання законодавства про працю, про пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

З метою запобігання нещасних випадків і професійних захворювань обговорили можливі ризики на робочих місцях та шляхи їх уникнення.

Нагадали, що на час воєнного стану проведення медичних оглядів працівників та атестації робочих місць за умовами праці не припиняється.

Розповіли про вигоди офіційного укладення трудових договорів з роботодавцем. Адже це гарантує працівнику здорові і безпечні умови праці, оплачувані відпустки та лікарняні. У разі настання нещасного випадку на роботі працівник отримає державну підтримку та соціальні виплати.

Проінформували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Більше інформації – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua