Енергетикам Черкащини – про важливість проведення медоглядів працівників

20 березня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували представників енергетичного підприємства Черкащини з питань проведення медичних оглядів певних категорій працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими умовами праці.

Посадовці висвітлили перелік категорій, працівники яких підлягають обов’язковим медичним оглядам, та зосередили увагу на важливості своєчасного проведення працівникам обов’язкових медичних оглядів.

Підкреслили, що працівників, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, відсторонюють від роботи й можуть притягти до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, обговорили з енергетиками можливість запровадження програми психосоціальної допомоги, розповіли про методи психологічного відновлення у воєнний час, заходи з надання першої психологічної допомоги співробітникам, можливості інформаційно-консультаційного супроводу підприємства з питань запровадження програми ментального здоров’я для працівників.

Вимоги з гігієни праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/