Фахівець Управління надав рекомендації працівникам сфери АПК щодо недопущення випадків травмування

04 лютого 2021

Головний державний інспектор Управління Іван Варламов провів превентивні заходи з відповідальними особами і працівниками Виробничої філії «Кам’янка» ТОВ СП «НІБУЛОН».

Як наголосив Іван Варламов, у зв’язку з активним проведенням у зимово-весняний період працівниками сільськогосподарських підприємств ремонтних, будівельно-монтажних, весняно-польових робіт значно підвищуються ризики настання виробничого травматизму. З метою попередження настання нещасних випадків керівникам сільськогосподарських підприємств необхідно приділити особливу увагу питанням профілактики травматизму, зокрема своєчасно провести інструктажі, навчання і перевірку знань з охорони праці працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, забезпечити працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, здійснювати контроль щодо дотримання працівниками вимог безпеки під час використання мінеральних добрив, пестицидів та агрохімікатів тощо.

Головний державний інспектор Управління надав роз’яснення щодо порядку організації ефективної роботи, спрямованої на створення належних, безпечних і здорових умов праці та запобігання виробничого травматизму, роз’яснив питання дотримання техніки безпеки на робочих місцях при виконанні ремонтних робіт сільськогосподарської техніки.

Під час заходу уточнено низку питань щодо дотримання вимог законодавства України з охорони праці, профілактики професійних захворювань та подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107.