Фахівець Управління наголосила на безпечному проведенні газонебезпечних робіт в колодязі в умовах спеки

30 липня 2021

Начальник відділ нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк провела нараду з керівництвом і працівниками Комунального підприємства «Чигирин» Чигиринської міської ради. На заході розглянуті основні вимоги законодавства і нормативно-правових актів щодо дотримання вимог безпеки під час проведення газонебезпечних робіт в колодязі в умовах підвищеної температури повітря.

Під час наради розглянуто вимоги НПАОП 0.00-5.11-85 «Типова інструкція з організації безпечного ведення газонебезпечних робіт» та акцентовано увагу на організації підготовки і виконання газонебезпечних робіт та на обов’язковості застосування колективних та індивідуальних засобів захисту.

Олена Свиридюк наголосила учасникам заходу, що на кожному підприємстві має бути розроблена інструкція, яка уточнює порядок підготовки та безпечного проведення газонебезпечних робіт відповідно до конкретних виробничих умов, зокрема в умовах підвищеної температури повітря. Сторонні організації при виконанні газонебезпечних робіт повинні керуватися інструкцією підприємства-замовника.

Крім того, по кожному підрозділу підприємства необхідно розробляти перелік газонебезпечних робіт, в якому вказувати окремо газонебезпечні роботи І групи – які виконуються з оформленням наряду-допуску, ІІ групи – які виконуються без оформлення наряду-допуску, але з обов’язковою реєстрацією у відповідному журналі, ІІІ групи – викликані необхідністю ліквідації або локалізації аварійних ситуацій і аварій.

Олена Свиридюк закликала працівників усіх ланок не ігнорувати визначені заходи безпеки, чітке дотримання яких направлене на збереження здоров’я і життя під час виконання робіт підвищеної небезпеки та запропонувала працівникам підприємства, за необхідності, звертатися до фахівців Управління для отримання консультацій з питань охорони праці.