Фахівці Управління допомогли відновити діяльність ще одному підприємству з продажу пального

02 червня 2022

З метою надання консультаційного супроводу з питань відновлення роботи в умовах війни, головний державний інспектор Сергій Крикун провів робочу зустріч з уповноваженою особою підприємства, що здійснює діяльність з оптового продажу нафтопродуктів.

Фахівець Управління повідомив представнику підприємства, що відповідно до постанови Кабміну України від 18 березня 2022 р. №314 (далі – Постанова), суб’єкти господарювання мають можливість на період дії воєнного стану подати до Міністерства економіки України Декларацію про проведення господарської діяльності, яка є тимчасовою заміною дозвільним документам, що діяли до воєнного стану.

Сергій Крикун роз’яснив порядок та особливості подання такої декларації та запропонував методичну допомогу в її заповненні та поданні до Мінекономіки України.

Завдяки відновленню роботи підприємств українська економіка матиме ресурс для протистояння у війні з росією, а працівники отримають зарплату і соціальні гарантії.

Інформація до відома

Постанова діє на період воєнного стану і не пізніше трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану, суб’єкт господарювання зобов’язаний отримати відповідні дозвільні документи в порядку, строки та на умовах, що передбачені чинним законодавством.

Переглянути рекомендації Держпраці ви можете на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua