Фахівці Управління контролюють рівень знань з питань охорони праці у представників підприємств Черкащини

28 грудня 2021

Однією зі складових ефективної роботи Управління щодо профілактики виробничого травматизму є підвищення кваліфікації працівників підприємств, установ, організацій Черкащини з питань охорони праці.
Впродовж року фахівці Управління взяли участь у 103 комісіях з перевірки знань з охорони праці та промислової безпеки, у тому числі проведених дистанційним шляхом на платформах Zoom, Skype, Meet тощо.

Найбільшу кількість екзаменів проведено на базі Державного підприємства «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці», Черкаського навчально-курсового комбінату, Державного професійно-технічного навчального закладу «Черкаський навчальний центр Міністерства аграрної політики та продовольства України» та інших.

Контроль за рівнем знань з питань охорони праці у представників підприємств Черкащини здійснюється фахівцями Управління на належному рівні. При незадовільних результатах перевірки знань з питань охорони праці працівники протягом одного місяця повинні пройти повторне навчання і повторну перевірку знань.

Інформація до відома

Важливим питанням сьогодення є навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб суб’єктів господарювання, функціональні обов’язки яких пов’язані зі забезпеченням безпеки праці працівників. Першочергово навчанню підлягають посадові особи, наділені керівними та управлінськими функціями, які відповідають за організацію та здійснення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці підлеглих працівників.

Вимогою сучасності є дистанційна перевірка знань, що реалізується шляхом передачі відео- , аудіо- , графічної та текстової інформації у синхронному режимі. Дистанційна перевірка знань здійснюється за умови: забезпечення візуальної аутентифікації того, хто проходить перевірку знань з питань охорони праці та особистої присутності членів комісії з перевірки знань з питань охорони праці.