Фахівці Управління перевіряють заклади відпочинку і оздоровлення дітей

03 червня 2021

У Черкаській області триває робота обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2021 року. До складу міжвідомчої робочої групи входять фахівці Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації, Управління Держпраці, Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, Головного управління Держпродспоживслужби в області.

З метою належної організації роботи дитячих закладів оздоровлення і відпочинку області та підготовки до оздоровчого сезону, інспектор праці Управління Ірина Петухова та члени обласного штабу 2 червня 2021 року провели перевірку технічного стану територій, будівель, споруд та обладнання козацького табору відпочинку «Дахнівська Січ».

Посадова особа Управління Держпраці наголосила керівництву і працівникам табору на необхідності дотримання вимог законодавства з охорони праці та безпеки праці, здійснення заходів із забезпечення протипожежної безпеки, належної організації роботи з безпечного оздоровлення та відпочинку дітей.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби особливу увагу приділено питанням дотримання персоналом, дітьми і батьками, що перебувають на території табору, санітарно-гігієнічних правил поведінки, а саме використанню засобів індивідуального захисту, що покривають ніс та рот, проведення температурного скринінгу, дотримання безпечної дистанції та регулярної дезінфекції рук.

Як підкреслила Ірина Петухова, життя і здоров’я дітей залежать від дотримання вимог законодавства з охорони праці, від наявності кваліфікованих працівників, стану будівель, обладнання та інших питань. Фахівці Управління докладуть максимум зусиль, щоб працівники оздоровчого закладу отримали роз’яснення з актуальних питань охорони праці, практичні поради в частині створення безпечних, гідних умов праці та комфортного відпочинку на території табору.