Як безпечно експлуатувати машини обговорено з працівниками харчового підприємства

01 березня 2023

Про основні вимоги до безпечної праці на устаткуванні для наклеювання етикетки говорили посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування працівників підприємства харчової промисловості у м. Черкаси.

Фахівці детально зупинилися на безпечній організації технологічних процесів при експлуатації орієнтувальних механізмів з метою недопущення виробничого травматизму.

Роботодавця і працівників також проконсультовано з питань шляхів запобігання нещасних випадків на роботі та наголошено на боротьбі з прихованими нещасними випадками. Проінформовано про неприпустимість випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Підкреслено, що при експлуатації етикетувальних машин та іншого обладнання для наклеювання етикетки необхідно забезпечувати утримання машин у справному стані та належну експлуатацію шляхом своєчасного технічного обслуговування і ремонту.

Посадовці нагадали порядок дій операторів етикетувальних і маркувальних машин у випадках аварійного відключення енергопостачання.

Крім того, увагу приділено вимогам законодавства щодо організації безпечної роботи на механізованих столах подачі та прийому продукції, навчанню обслуговуючого персоналу та допуску до виконання робіт.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php