Як безпечно шукати роботу розповіли жителям Сміли

05 червня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з соціальними партнерами провели інформаційно-профілактичні заходи у м. Сміла.

Під час зустрічей з жителями міста, молоддю, працівниками та внутрішньо переміщеними особами увагу акцентували на ознаках використання роботодавцем примусової праці та як мінімізувати ризики торгівлі людьми.

Основними ознаками трудової експлуатації посадовці вказали неофіційне працевлаштування, зміну умов праці в останній момент, відмову роботодавця показати реєстраційні документи, постійний контроль з боку роботодавця, договір із незрозумілими умовами праці та психологічний тиск.

Крім того, зацікавлених осіб проконсультували з питань недопущення дискримінації на роботі, тривалості відпусток під час війни, спрощеного режиму регулювання, працевлаштування осіб з інвалідністю, роботи з нефіксованим робочим часом, тривалості робочого часу, зміни умов праці, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах тощо.

Консультації з питань безпеки праці, трудового законодавства і гігієни праці можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/