Як офіційна зайнятість підтримує економіку і захищає права працівників

14 грудня 2022

Сплачені за кожного оформленого працівника податки – це внесок в економіку України. На цьому наголошують інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Держпраці під час консультування роботодавців Черкащини. Працівникам надаються консультації з питань виплати заробітної плати, звільнення, вимог трудового законодавства тощо.

Фахівці Управління нагадують працівникам, що працювати за трудовим договором – вигідно. Офіційне працевлаштування гарантує належні умови праці, отримання оплачуваних відпусток та лікарняних виплат, захист від незаконного звільнення. Крім того, роботодавець не може примусити офіційно працевлаштованого працівника працювати у небезпечних умовах та стягувати незаконні штрафи.

Учасників інформаційних заходів поінформовано про соціальні гарантії для працівників з дітьми, а також роз’яснено порядок оформлення і трудові права неповнолітнього працівника.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua