Як отримати консультації фахівців Держпраці роз’яснили роботодавцям Черкас

01 червня 2023

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно зі спеціалістами Черкаської філії обласного центру зайнятості взяли участь у семінарі для роботодавців м. Черкаси.

Основну увагу приділили консультуванню роботодавців з актуальних питань змін у законодавстві під час війни, розповіли про можливості отримання консультацій через сервіс «Інтерактивний інспектор».

Фахівці також наголосили на необхідності офіційного працевлаштування найманих працівників, попередили про можливі негативні наслідки використання незадекларованої праці або підміни трудових відносин цивільно-правовими.

Коротко окреслили основні обов’язки роботодавця:

– забезпечити належні, безпечні умови праці;

– своєчасно виплачувати заробітну плату у розмірі не менше за мінімальний;

– за необхідності надати працівнику спецодяг і взуття, засоби індивідуального захисту;

– здійснювати навчання працівників з охорони праці;

– проводити медичні огляди.

Розповіли про реалізацію Стратегії про права осіб з інвалідністю на період 2017-2023 років «Права людини: реальність для всіх», особливості працевлаштування осіб з інвалідністю, підкреслили необхідність здійснення заходів, спрямованих на недопущення дискримінація і мобінгу працівників, зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків.

Працівники Служби зайнятості поінформували про можливості отримання ваучера на навчання працівника, про переваги електронного кабінету роботодавця, плюси грантової програми «Власна справа». Запросили взяти участь у вебінарі «Надання мікрогрантів на започаткування або розвиток власного бізнесу».

Відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства розміщено на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/faq.php