Як роботодавцю правильно оформити працівника – під час семінару у м. Черкаси

22 травня 2023

Про обов’язки сторін трудових відносин та зміни у трудовому законодавстві йшлося під час семінару, який провели фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Черкаського міського центру зайнятості для роботодавців у м. Черкаси.

Спікери приділили увагу порядку оформлення трудових відносин, особливостям проходження медичних оглядів працівниками певних категорій, строкам виплати заробітної плати, нормам робочого часу, зокрема для неповнолітніх працівників, можливостям працевлаштування для учасників бойових дій та тимчасово переміщених осіб.

Детально роз’яснили питання тривалості окремих видів відпустки, відповідальності в разі використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин.

Крім того, акцентували на обов’язку роботодавця забезпечити кожному працівнику належні умови праці, здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками вимог з безпеки праці.

Поінформували про можливості інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua, ознайомили з сервісами Служби зайнятості для роботодавців, зокрема з функціоналом електронного кабінету для пошуку професійних кадрів.