Як спека впливає на працездатність

28 серпня 2023

Україна зазнає тривалого періоду високих температур повітря, які впродовж кількох тижнів перевищують позначку 30°C. Така спека суттєво впливає на різні аспекти життя, зокрема на здоров’я та продуктивність працівників.

Несприятлива спекотна погода має особливо важливе значення для тих, хто працює на відкритому повітрі або в недостатньо провітрюваних приміщеннях. За довготривалого впливу високої температури створюються несприятливі умови для фізичної та психічної діяльності, що може викликати виснаження, теплові удари, травми через втому та зниження продуктивності.

Робочий процес у таких умовах може бути неприємним та навіть небезпечним для здоров’я. Втрата концентрації, виснаження та ризик теплових захворювань роблять працю досить складною. Відчуття дискомфорту та втоми затримують ефективність та можуть спричинити втрату мотивації серед працівників.

Як запобігти професійним ризикам від теплового стресу та як зберегти здоров’я працівників у спеку читайте на інформаційному порталі https://www.pratsia.in.ua.