Як зменшити ризик інфікування COVID-19 на робочому місці

22 листопада 2021

Головні державні інспектори Управління проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи для малого і середнього бізнесу області. Мета заходів – запобігти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, надати консультації працівникам і роботодавцям, нагадати про необхідність дотримання протиепідемічних заходів.

Як відзначили під час зустрічей з роботодавцями фахівці Управління Марина Острова і Тетяна Зеленська, щоб запобігти інфікуванню працівників на COVID-19, роботодавець повинен організувати безпечне робоче місце, може перевести співробітників, за можливості, на дистанційний формат роботи або гнучкий робочий час, забезпечити індивідуальними засобами захисту у достатній кількості.

Дотримання соціальної дистанції між працівниками, використання засобів індивідуального захисту, провітрювання та дезінфекція приміщень знизять ризики зараження, підкреслили головні державні інспектори Управління.

Крім того, роботодавець може організувати надання психологічної підтримки для працівників, які перехворіли на коронавірусну хворобу, що позитивно вплине на якість їхньої роботи, наголошено на заходах.