Інспектори роз’яснили роботодавцям Канівщини вимоги до безпечних умов праці

18 березня 2024

Про запобігання професійних захворювань і недопущення травматизму інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці поінформували представників 49 роботодавців Канівської громади Черкаської області.

До участі у превентивному заході долучилися комунальні, освітні і медичні установи, підприємства енергетичної сфери, харчової і переробної промисловості.

Посадовці надали роз’яснення щодо порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими умовами праці, відповідно до вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 року №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».

Увагу також приділили заходам з профілактики професійно зумовлених захворювань, вимогам до умов праці працівників підприємств різних сфер діяльності, порядку атестації робочих місць за умовами праці в умовах воєнного стану.

Роботодавців закликали дотримуватися вимог з безпеки праці, забезпечити працівникам належні умови праці задля недопущення травматизму на роботі.

Після завершення семінару інспектори надали консультації з питань застосування засобів захисту у шкідливих умовах праці, змін у законодавстві, отримання дозвільних документів тощо.

Вимоги з гігієни праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/