Керівництву і працівникам медзакладів наголосили на неприпустимості примусового переведення працівників на неповний робочий час

03 лютого 2022

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області 2-3 лютого провели інформаційно-роз’яснювальні заходи з керівниками і працівниками 41 комунального некомерційного підприємства Черкащини під час їх безпосереднього відвідування. Крім того, превентивну роботу засобами дистанційного зв’язку також проведено з керівництвом 101 медичного закладу області.

Інформаційно-роз’яснювальні заходи відбулися у м. Черкаси та у Золотоніському, Звенигородському, Уманському і Драбівському районах. Мета проведення – забезпечити дотримання трудових прав медичних працівників.

У зв’язку з набуттям чинності постанови Кабміну України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати медичних працівників закладів охорони здоров’я», яка передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер, посадові особи Управління системно проводять інформаційні заходи у медичних закладах регіону з метою недопущення порушення прав медичних працівників.

У ході зустрічей керівникам закладів фахівці Управління наголосили на неприпустимості примусового переведення медичних працівників на неповний робочий час. Медикам рекомендовано у подібних випадках звертатися до Управління Держпраці для отримання правової допомоги.