Комунальникам м. Умань роз’яснено заходи з безпеки праці у холодну пору року

19 грудня 2022

Про дотримання вимог безпеки взимку йшлося під час робочої зустрічі фахівців Центрального міжрегіонального управління з працівниками уманського комунального підприємства з постачання тепла.

Фахівці Управління закликали до належного застосування засобів індивідуального захисту задля уникнення виробничого травматизму. Як наголошено на зустрічі, роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці безпечні умови праці. Важливе місце серед таких умов посідають температура, вологість та швидкість руху повітря. Нормалізацію несприятливих кліматичних умов взимку роботодавець має здійснити за допомогою комплексу заходів та способів. Увагу акцентовано на необхідності дотримання заходів безпеки під час ліквідації аварійних ситуацій, поривів на теплових мережах за несприятливих погодних умов.

Крім того, посадовці Управління надали консультації працівникам з питань основних вимог охорони праці під час експлуатації обладнання під тиском, наголосили на необхідності усунення ризиків для обслуговувального і ремонтного персоналу.

Обговорено вимоги до ведення технічної документації, правильності експлуатації дизель-генератора під час аварійного відключення електропостачання.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua