Лісівники Черкащини вивчають як формувати ризикоорієнтоване мислення працівників

30 серпня 2021

Протягом 30-31 серпня 2021 року у Черкасах проводиться навчальний тренінг «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників у лісовій галузі» (відповідно до вимог ISO 45001:2018).

Спікери тренінгу – головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, професор Міжнародного інституту менеджменту Віталій Цопа, доцент Тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського Марія Шкільна, представники компаній StarLife, FSC, DLight тощо.

До обговорення актуальних питань безпеки праці долучилися перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата, заступник начальника Черкаського управління лісового та мисливського господарства Микола Рижков, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів Держлісагентства, керівники державних підприємств Держлісагентства області, приватні суб’єкти господарювання, що надають послуги, пов’язані з лісовим господарством та інші учасники тренінгу.

У своєму вітальному слові перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата звернула увагу учасників тренінгу на актуальне питання сьогодення – офіційне працевлаштування працівників. Фахівець закликала присутніх керівників лісгоспів і приватних підприємств лісової галузі відповідально ставитися до належного виконання вимог трудового законодавства, офіційно укладати трудові договори з найманими працівниками.

Особливу увагу Ірина Щербата приділила діям відповідальних осіб підприємств у разі настання нещасного випадку. Як підкреслила посадова особа, недопустимо приховування керівниками лісгоспів виробничого травматизму, несвоєчасне направлення до територіального органу Держпраці повідомлення про настання нещасного випадку.

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області наголосила на необхідності співпраці між суб’єктами господарювання і органами Держпраці, спрямованій на запобігання виробничого травматизму, дотримання суб’єктів господарювання вимог законодавства з охорони і безпеки праці.

Учасники тренінгу ознайомилися із кращими практиками підприємств, напрацювали розуміння основних підходів у впровадженні сучасних систем управління безпекою праці на основі керування ризиками.