На безпечному проведенні монтажних робіт акцентували працівникам підприємств Черкащини

14 лютого 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели превентивні заходи на підприємствах області, що здійснюють електромонтажні роботи.

Увагу приділено вимогам нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема правилам виконання монтажних робіт, мінімальним вимогам з охорони праці на тимчасових будівельних майданчиках, безпечному виконанню робіт на висоті і у замкнутому просторі, безпеці праці під час установлення електропроводки і фурнітури, електричного сигнального устатковання тощо.

Проаналізовано стан виробничого травматизму на підприємствах Черкащини, акцентовано на основних профілактичних заходах з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Учасників превентивних заходів проконсультовано щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві, наголошено на неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Посадовці розповіли працівникам про переваги офіційного працевлаштування, повідомили як розпізнати й уникнути примусової праці, попередили про її негативні наслідки.

Більше матеріалів з питань безпеки праці та законодавства про працю – на порталі https://pratsia.in.ua/