На Черкащині інспектори інформують про вимоги трудового законодавства і заходи із недопущення мобінгу

11 квітня 2024

Інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці систематично проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи з представниками підприємств сфери торгівлі у Черкаській області.

Фахівці під час робочих зустрічей консультують роботодавців і працівників щодо вимог законодавства про працю, запобігання нещасних випадків на роботі та з питань захисту трудових прав.

Увагу приділяють роз’ясненням змін у законодавстві в умовах воєнного стану, зокрема тривалості відпустки і випробувального терміну, призупинення дії трудового договору, тривалості робочого часу і відпочинку, умов найму іноземних працівників тощо.

Крім того, посадовці інформують про недопущення у колективах трудової дискримінації та мобінгу, попереджають про правові наслідки подібної упередженості і гендерних стереотипів у сфері праці. Посадовці також застерігають роботодавців і працівників від прихованої зайнятості.

Інформацію щодо легалізації зайнятості можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/safe_work.php