На Черкащині консультаційну допомогу надано підприємству зі зберігання зерна

03 червня 2022

Фахівець Управління Держпраці у Черкаській області засобами електронного зв’язку провів інформаційну роботу з керівництвом елеватора щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці під час виконання робіт зі зберігання та переробки зерна.

Під час онлайн-зустрічі керівника підприємства поінформовано про переваги для бізнесу, запроваджені постановою Кабміну України від 18 березня 2022 р. №314 (далі – Постанова). Головний державний інспектор Управління відзначив, що зміни до законодавства дають право суб’єкту господарювання не зупиняти виробничу діяльність і виконувати кілька видів робіт, не порушуючи при цьому законодавства з питань охорони праці.

Так, відповідно до Постанови, суб’єкти господарювання мають можливість на період дії воєнного стану подати до Міністерства економіки України Декларацію про провадження господарської діяльності, яка є тимчасовою заміною дозвільним документам. Постанова діє лише на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування.

Наразі Міністерством цифрової трансформації України введено в експлуатацію систему подання декларацій через Портал Дія, що значно спрощує процес оформлення та подання декларацій, який займе всього декілька хвилин та є абсолютно безкоштовним.

Працівникам підприємства запропоновано, за необхідності, переглянути роз’яснювальні і рекомендаційні матеріали Держпраці на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/