На Черкащині постійно ведеться робота щодо зменшення рівня незадекларованої праці

03 червня 2022

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області у травні взяли участь у 18 превентивних заходах для працівників і роботодавців, надали консультації з питань праці понад 180 працівникам сфери торгівлі, громадського харчування та обслуговування населення.

Головною метою спільних заходів є захист трудових прав працівників та стимулювання бізнесу до дотримання вимог трудового законодавства. Про переваги офіційної зайнятості поінформовано суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Черкаського, Кам’янського, Звенигородського районів. Інспектори праці під час інформаційних відвідувань наголосили на вимогах законодавства, зокрема на обов’язку роботодавця допускати до роботи працівників лише після належного оформлення трудових відносин.

Для надання консультативної допомоги роботодавцям і працівникам Держпраці ініціювала проведення інформаційної кампанія «Україна працює». Зацікавлені особи можуть отримати відповіді на актуальні питання з безпеки праці і законодавства про працю на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/