На Черкащині працівникам агропідприємства наголосили на шляхах запобігання травматизму на роботі

11 квітня 2023

Перелік заходів з метою створення безпечних умов праці та уникнення ризиків виробничого травматизму під час польових робіт в умовах війни запропонували фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час семінару для працівників підприємства, що здійснює розведення свійських тварин і вирощує сільськогосподарські культури.

Наголосили на дотриманні основних заходів мінної безпеки під час посівної кампанії. Докладно зупинилися на охороні праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки та робіт, пов’язаних з обслуговуванням сільськогосподарської техніки.

Роботодавця поінформовано, що створення безпечних умов праці – найбільш ефективний спосіб профілактики травматизму на роботі. Працівникам акцентовано на праві відмовитися від виконання робіт, якщо умови їх виконання можуть мати негативний вплив на стан його здоров’я.

З метою уникнення чи мінімізації наслідків від нових небезпек, рекомендували ознайомитися з порадами для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних дій на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/safe_work.php