На Черкащині відбувся тренінг із моделюванням аварійної ситуації на підприємстві з виробництва м’яса птиці

19 квітня 2023

З метою попередження виробничого травматизму в сільськогосподарській галузі,фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці в разі настання аварійної ситуації на виробничих лініях.

Під час наради посадовці розповіли про вимоги законодавства, змоделювали можливі ризики настання нещасних випадків на комплексі з переробки курчат бройлерів та спільно розробили заходи для унеможливлення виробничого травматизму.

На підприємстві з виробництва харчової продукції особливу увагу приділили вимогам до особистої гігієни працівників, забезпеченню працівників санітарним одягом та взуттям.

Під час тренінгу у цеху імітовано настання аварійної ситуації та відпрацьовано дії працівників у разі запинки виробничої лінії з калібрування туші та автоматичної нарізки курки.

За результатами тренінгу обговорено шляхи недопущення виробничих небезпек і рекомендовано впроваджувати ризик орієнтовний підхід до системи управління охороною праці.

Переглянути відео тренінгу: https://www.youtube.com/watch?v=j6cyAoCVjhU

Більше інформації з питань безпеки праці на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/