На Черкащині з будівельниками змоделювали основні порушення безпеки праці під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт

24 квітня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, в рамках підготовки до відзначення Дня охорони праці, провели моделювання робочих місць будівельників під час вантажно-розвантажувальних робіт.

З метою недопущення виробничого травматизму, посадовці висвітлили ймовірні порушення вимог з безпеки праці, наголосили на діях, які можуть призвести до травмування, зосередили увагу на видах небезпек, пов’язаних з підіймальними операціями.

Як наголосили фахівці під час моделювання, будівельники повинні враховувати можливість виникнення таких ризиків як падіння вантажу, перекидання обладнання внаслідок недостатньої стійкості, дію вантажу на працівників (ймовірність нанесення удару вантажем або противагою).

Також змоделювали можливі порушення, пов’язані з несподіваним або непередбаченим рухом вантажу, недостатньою механічною міцністю деталей, невідповідними умовами для монтажу вантажно-розвантажувального обладнання.

Крім того, спільно з будівельниками опрацювали основні помилки під час доступу працівників до вантажозахоплювальних пристроїв (тари та колисок).

Детальніше про правила безпеки праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua