На Черкащині за місяць виявили 165 неоформлених працівників

09 серпня 2021

У Черкаській області триває проведення інспекційної кампанії, яку розпочато 01 липня 2021 року у рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Як відзначила начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва, в області за перший місяць інспекційної кампанії фахівцями Управління Держпраці проведено 29 інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання області. Під час заходів контролю виявлено 165 неоформлених працівників.

Наразі Управлінням Держпраці у Черкаській області щодо суб’єктів господарювання, які порушили вимоги законодавства про працю, вживаються заходи відповідного реагування згідно з чинним законодавством України.

На сьогодні є позитивна динаміка зі збільшення кількості працевлаштованих належним чином працівників. Тільки з 30 червня по 15 липня 2021 року 4015 платниками податків подано повідомлення до органів ГУ ДПС у Черкаській області про працевлаштування 6,4 тис. осіб, що в середньому становить 397 осіб за день.

Для порівняння: за попередній місяць середньоденна чисельність працевлаштованих працівників становила 233 особи. Тож маємо збільшення кількості оформлень належним чином працівників на 70 відсотків.

Нагадаємо, на Черкащині триває проведення інспекційної кампанії з подолання незадекларованої праці. Об’єднання зусиль Держпраці та Державної податкової служби дає можливість оперативно виявити та забезпечити інспектування роботодавців, що мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці.