На Чорнобаївщині працівникам агропідприємства наголосили на вимогах безпеки під час посівної кампанії

28 березня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, під час відвідування сільськогосподарських підприємств у Черкаському і Чорнобаївському районах, наголосили на основних вимогах безпеки праці під час проведення весняно-польових робіт, а також робіт, пов’язаних з обслуговуванням і ремонтом транспортних засобів.

Безпосередньо на робочих місцях, проконсультували працівників сільськогосподарських підприємств щодо проведення медичних оглядів, безпечної експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, вимог до засобів індивідуального захисту.

Роз’яснили основні вимоги безпеки праці перед початком робіт: працівники мають бути проінструктовані, а ті, які виконують роботи підвищеної небезпеки, мають пройти щорічне спеціальне навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Запропонували низку заходів з метою створення безпечних умов праці, недопущення виробничого травматизму, мінімізації ризиків під час проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану, боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Більше інформації з питань безпеки праці на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua