На птахофабриці говорили про переваги цифровізації системи управління охороною праці

27 березня 2023

Впровадження інноваційних рішень у системі управління охороною праці, спрощення документообігу та цифровізація основних процесів в безпеці праці дозволить запобігти виробничому травматизму, підвищить продуктивність праці та дозволить оптимізувати комунікації працівників птахофабрики. На цьому наголосили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час семінару на підприємстві з розведення свійської птиці.

Посадовці розповіли про можливості дерегуляції та цифровізації процесів господарської діяльності у системі управління охороною праці, повідомили про особливості електронного отримання дозвільних і декларативних документів під час воєнного стану на порталі електронних сервісів Мінекономіки.

Роботодавця і працівників проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Акцентували на порядку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стан, зокрема експлуатації свердловин під час розробки родовищ корисних копалин.

Звернули увагу на наявність зон санітарної охорони для забезпечення охорони водних об’єктів у районах забору води для господарсько-питного водопостачання та технологічних потреб.

Детальніше про безпеку праці під час воєнного стану – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/