На Уманщині відзначені кращі дитячі малюнки з охорони праці

08 травня 2023

З нагоди Дня охорони праці фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Уманської міської ради провели низку інформаційних заходів, спрямованих на інформування молоді про ризики на роботі та шляхи недопущення виробничого травматизму.

З ініціативи міськради виховні уроки проведено у загальноосвітніх школах і творчих гуртках Уманського району Черкаської області.

Тематиці безпеки праці також був присвячений конкурс дитячого малюнка, в якому взяли участь учні понад 40 навчальних закладів Уманщини.

Більшість малюнків вказували на небезпечні фактори і ризики під час війни для працівників сільського господарства, ДСНС та сфери енергетики. Значна кількість малюнків відображала негативний вплив війни росії проти України на безпеку на роботі та розповідала про засоби захисту від небезпечних факторів.

Шановане журі відзначило роботи переможців конкурсу та наголосило на важливості формування в Україні культури безпеки праці у молодого покоління задля збереження здоров’я і життя працівників. Заплановано проведення виставки кращих творчих робіт.

Більше інформації про безпеку праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua