Надання адміністративних послуг на час дії воєнного стану

18 березня 2022

До відома суб’єктів господарювання, постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2022 №233 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 №165 «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб», якою поновлено видачу дозвільними органами документів дозвільного характеру в умовах воєнного стану.

З метою забезпечення належного функціонування суб’єктів господарювання на час воєнного стану Управління Держпраці у Черкаській області здійснює розгляд документів дозвільного характеру, зокрема дозволів на виконання, продовження виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Документи на надання адміністративних послуг подаються до Центу надання адміністративних послуг Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (вул. Благовісна, 170, м. Черкаси, 18007).

Правові та організаційні засади видачі та продовження строку дії дозволів регламентовані Порядком видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1107.

Водночас Державна служба України з питань праці здійснює онлайн реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці через Портал електронних сервісів Міністерства економіки України, посилання на який розміщене на банері «Подати декларацію відповідності МТБ в електронному вигляді» головної сторінки офіційного сайту Управління Держпраці у Черкаській області.

Фахівці Управління Держпраці у Черкаський області  надають консультації з питань адміністративних послуг за тел.: +38(0472) 54 15 39.