Надано консультаційну підтримку працівникам сфери обслуговування населення

18 жовтня 2022

Інспектори праці Управління Ірина Іващенко і Юлія Віхтоденко надали консультаційну підтримку працівникам і роботодавцям сфери обслуговування населення, торгівлі і громадського харчування області щодо змін в трудових відносинах під час військового стану.

Фахівці Управління обговорили актуальні питання дотримання вимог трудового законодавства, зокрема з питань оплати праці. Працівників і роботодавців поінформовано про переваги офіційного працевлаштування, яке дає право на гідні, безпечні умови праці, соціальні гарантії, зокрема, регулярну виплату заробітної плати на рівні не нижче мінімальної. Крім того, офіційне працевлаштування гарантує державне страхування на випадок тимчасової втрати працездатності та можливість захистити свої трудові права.

Інспектори праці роз’яснили порядок оформлення трудових відносин в умовах воєнного стану та як не стати жертвою примусової праці.

Окрім того, працівники отримали тематичні буклети та дізналися про можливості сайту Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua