Обговорено механізми взаємодії Держпраці та Держмитслужби з питань ринкового нагляду

04 квітня 2023

За дорученням Голови Держпраці відбулася робоча зустріч заступника Голови Держпраці Алли Горбатюк та заступника Голови Держмитслужби Владислава Суворова щодо взаємодії відомств з питань ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції.

Під час наради було обговорено хід реалізації інформаційної кампанії з державного ринкового нагляду, яка проводиться Держпраці та охоплює продукцію Технічного регламенту безпеки машин та Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском; а також окреслено шляхи залучення до заходів, які реалізуються в рамках кампанії, органів Держмитслужби.

Окремо було відмічено важливість спільної інформаційно-консультаційної роботи в умовах обмеження проведення заходів державного ринкового нагляду під час воєнного стану задля підвищення обізнаності виробників, імпортерів, розповсюджувачів, а також користувачів (споживачів) щодо вимог надання продукції на ринку.

Сторони домовились про посилення співпраці обох відомств в цьому напрямі з метою сприяння поширенню безпечної нехарчової продукції та її упорядкування відповідно до встановлених вимог.